• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Delo začelo izdajati Lublanske novice

Izšla je prva številka Lublanskih novic. Založniška hiša Delo napoveduje, da bodo novice izdajali tedensko, vsak četrtek. Prvo številko na 32 straneh so natisnili v 38.200 izvodih. Urednik novic je dolgoletni novinar in urednik različnih Delovih prilog Primož Kališnik.

Prva številka je ekskluzivno namenjena samo naročnikom Dela in Slovenskih novic (območje Ljubljane in okolice), od 2. novembra pa bo na voljo tudi na prodajnih mestih v Ljubljani in okolici. Na novi tednik se bo mogoče naročiti. Tednik je namenjen prebivalcem mesta in tudi tistim iz neposredne okolice Ljubljane. Lublanske novice razumejo Ljubljano kot državo v malem, z vsemi dobrimi in bolj zapletenimi stvari, ki se porajajo v tej dobi, vse v želji, da bi časopis zajel duh mesta, spoštoval zgodovino, se iz nje učil, in bil izrazito obrnjen v prihodnost, ki bi jo oblikoval z realnim, a prepoznavnim optimizmom. V tedniku so zajeta vsa področja življenja: vsakdanjik in vse, kar ta prinaša, utrip mesta, mestna politika na vseh področjih, kultura v mestu, posel in ekonomijo Ljubljane, šport in prosti čas v regiji, življenje mladih, študentov, mladih družin, pa tudi starostnikov in tudi vseh skupin, ki v medijih ne dobijo dovolj prostora in predstavitve, tudi brezdomcev.

Vsebina časopisa nastaja pod peresi izkušenih Delovih novinark in novinarjev, poznavalcev posameznih področij, vodilo pa je objektivno, pošteno in dobro novinarstvo, kot si ga mesto lahko tudi edinega zasluži. Novinarstvo, ki bo mestu pomagalo izkoristiti največ lastnih potencialov, predvsem v dobro prebivalcev.

Cena izvoda bo 1,3 evra.