• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Košarkarski in predsedniški oktober na Planet TV

Z oktobrom Planet TV predstavlja novi oddaji z zelo aktualnima tematikama. To sta seveda košarka in predsedniške volitve. Prvo obravnavajo prenosi tekem lige ABA in oddaja Zicer. V predsedniško tekmo bodo vstopili s prvim televizijskim soočenjem predsedniških kandidatov.

Košarka od A(BA) do Z(icer)

S prenosi regionalne košarkarske lige ABA želijo program Planet 2 približati ljubiteljem košarke oziroma športa.  »Ker je področje nekdanje skupne države že dolga leta izjemna valilnica košarkarskih talentov, iskreno upamo, da bodo naši gledalci prišli na svoj račun. Velik magnet bi morala biti v tej sezoni, upamo, seveda Petrol Olimpija. Seveda pa ne smemo zanemariti niti dejstva, da imata denimo Crvena zvezda in Partizan veliko navijačev tudi v Sloveniji, ki radi spremljajo svoja kluba,« so prepričani v službi za odnose z javnostmi Planet TV.  Dodajajo, da ne gre le za »jadranje na krilih košarkarske evforije«. Liga ABA je po njihovem prepričanju dovolj zanimiva, da lahko zadovolji športne sladokusce.

Z neposrednimi prenosi lige ABA pa na Planet 2 prihaja tudi košarkarska oddaja Zicer, ki ne bo namenjena samo ligi ABA. Med drugim bomo lahko spremljali tudi Gorana Dragića v ligi NBA in Luko Dončića v madridskem Realu ter prisluhnili o težavah na domači košarkarski sceni.

Predsedniških 7 tudi z besedo občinstva

Na Planet TV bo v sredo, 4. oktobra, ob 21.15 tudi prvo televizijsko soočenje kandidatov pred predsedniškimi volitvami z voditeljem Mirkom Mayerjem. Gledalci bodo lahko predsedniške kandidate spoznali preko sedmih osrednjih tem. »Dotaknili se bomo področij sprave, boja s korupcijo, stanja vojske, odnosov s Hrvaško, pomilostitev in odlikovanj, zanimalo nas bo tudi, kdaj mora predsednik oziroma predsednica izraziti svoje mnenje. Kandidate in kandidatke bomo povprašali še o njihovih osebnih junakih, po kom se zgledujejo, zanimalo pa nas bo tudi prav nasprotno, kdo zanje predstavlja največje zlo,« pojasnjujejo pri Planet TV. V oddaji bodo dali besedo tudi občinstvu v dvorani, kandidati pa se bodo morali soočiti s svojimi starimi izjavami in dejanji.

 

V programsko jesen je Planet TV vstopil s široko ponudbo lastne produkcije. Poleg omenjenih bodo predvajali še magazinsko oddajo Dan, serijo Ena žlahtna štorija in komedijo Dragi sosedje. V oktobru se jim pridružujejo resničnostni šov The Biggest Loser Slovenija, oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem in komentatorska oddaja Od junaka do težaka.