• Facebook
  • Twitter
  • RSS

BBC kmalu tudi v srbščini

Britanska mreža BBC načrtuje največjo širitev po letu 1940. Vsebine bo ponujala v več kot v štiridesetih svetovnih jezikih, med katerimi bo predvidoma od jeseni tudi srbščina.

Foto: Pixabay

BBC je že predstavil prvo novost. To so spletna stran, tedenska radijska oddaja in stran na Facebooku v jeziku pidžin, ki ga govorijo v Nigeriji, Kamerunu, Gani in Ekvatorialni Gvineji. Predvidoma še letos naj bi novice na BBC-ju lahko brali tudi v korejščini in srbščini.

Tony Hall, BBC-jev generalni direktor, širitev označuje kot začetek novega obdobja za eno najbolj priznanih medijskih organizacij na svetu. »The BBC World Service je eden najpomembnejših britanskih izvoznih produktov na področju kulture. V času velike zaskrbljenosti nad lažnimi novicami je medijska svoboda bolj potvorjena kot pa dejansko uveljavljena. S širitvijo bomo dosegli občinstvo, ki le stežka pride do objektivnih informacij,« je v sporočilu za javnost zapisal Hall. Za reorganizacijo in širitev je sicer v veliki meri zaslužna britanska vlada. BBC je bil namreč deležen finančne injekcije v višini več kot tristo milijonov funtov.