• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vdova Steva Jobsa vstopa na področje medijev

Laurene Powell Jobs, vdova pokojnega Steva Jobsa, je preko svoje dobrodelne organizacije Emerson Collective prevzela ameriško publikacijo The Atlantic.

Prevzem obsega le del korporacije Atlantic Media, ki je v lasti Davida Bradleyja. To so portali Quartz, National Journal in Government Executive. Omenjene blagovne znamke ostajajo v Bradleyjevi lasti, sam pa bo ostal v vodstvu The Atlantica še vsaj naslednjih nekaj let. Prav on je namreč »kriv« za digitalizacijo revije na prelomu tisočletja.

»Kljub vsem težavam gre The Atlanticu odlično. Čeprav bom ostal še naslednjih nekaj let, je za menoj najpomembnejša odločitev, kdo bo torej prevzel vodenje 160 let starega nacionalnega zaklada. Odgovor z Laurene (Powell Jobs, op. p.) je zame pravi,« je v internem pismu povedal Bradley. The Atlantic je Bradleyju leta 1999 za deset milijonov dolarjev prodal Mort Zuckerman, lastnik časnika New York Daily News.

The Atlantic je ena najstarejših še delujočih revij v ZDA s sedežem v New Yorku. Prva številka revije je izšla kot The Atlantic Monthly leta 1857, torej še pred začetkom ameriške državljanske vojne! Danes gre za medijsko hišo s tiskano izdajo, spletnim portalom in lastno videoprodukcijo.