• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Prenosi v živo ne bodo nikoli zamrli«

Šport je najbolj zanimiv takrat, ko ga gledaš v živo. Hočeš videti, kako se »tvoja« ekipa bori in kakšen bo končni rezultat. Po mnenju Branka Čakarmiša, programskega direktorja pri Pro Plusa, brez neposrednih športnih prenosov na sodobni televiziji ne gre.

Več športa na Kanalu A

Medijska hiša Pro Plus je napovedala več športnih vsebin na Kanalu A. Prav tako bo več neposrednih prenosov tekem in kot pravijo pri Pro Plusu, več nacionalnega naboja. Poleg prenosov nogometa (Prve slovenske lige, Lige prvakov in Lige UEFA) in dirk Moto GP, sta »nova« na Kanalu A košarka in odbojka. V prihodnjih mesecih bodo lahko gledalci spremljali neposredne prenose evropskih prvenstev v košarki in odbojki tako v moški kot tudi ženski konkurenci. 

Prenosi v živo zelo pomembni za sodobno televizijo

Ob tej priložnosti smo Branka Čakarmiša vprašali o pomenu športnih vsebin za sodobno televizijo. Pripisuje jim velik pomen, še posebej neposrednim prenosom v živo. »Združujejo veliko ljudi. Če pa igrajo reprezentance, se vzbudijo narodna čustva. Gledalci potem postanejo strastni navijači pred malimi zasloni,« je pojasnil Čakarmiš. Povečanje števila prenosov v živo je pomembna novica tudi za oglaševalce. Gledalci tako vsebin ne bodo gledali z zamikom in bodo gledali oglase.

Na predstavitvi je bilo mogoče zaslediti nekaj znanih slovenskih športnih obrazov. Voditeljem Pro Plusa so se na odru med drugim pridružili košarkar Goran Dragić ter košarkarski legendi Peter Vilfan, ki bo komentiral tekme evropskih prvenstev v košarki, in Rašo Nesterović.