• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Cannes Lions: Medijska osebnost leta je direktor skupine Universal Music

Organizatorji Kanskih levov so naziv medijske osebnosti leta 2017 podelili Siru Lucianu Graingeju. Direktor multinacionalke Universal Music Group je prvi funkcionar iz sveta glasbe z nagrado za izjemen prispevek k medijski industriji.

Graingeju so naziv podelili kot posamezniku, ki je veliko pripomogel h glasbeni industriji do njene ponovne rasti. Universal Music Group se je pod njegovim vodstvom uveljavilo kot eno izmed vodilnih podjetij v svetu zabave. Razvil je nove načine sodelovanja z glasbeniki in avtorji ter podprl inovativne poslovne modele. Vzpostavil je partnerstva s številnimi tehnološkimi in medijskimi podjetji.

»Glasbena industrija je v primerjavi s časom mojih začetkov skorajda neprepoznavna. Nekaj pa se vendarle ni spremenilo. Vrhunski glasbeniki in glasba še vedno predstavljajo jedro našega dela. Ponosni predstavljamo zgled tega, kako je mogoče preoblikovati tradicionalna medijska podjetja,« je ob imenovanju povedal Grainge. Lani mu je britanska kraljica Elizabeta II. podelila viteški naziv Sir.