• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Katere so najbolj priljubljene slovenske spletne strani?

Spletna agencija W3B je v prvi polovici septembra izvedla spletno anketo, s katero je želela izvedeti, katere slovenske spletne strani so najbolj priljubljene tako pri oglaševalcih kot tudi pri uporabnikih.

Bolha.com je spletna stran, ki je najbolj priljubljena tako pri oglaševalcih kot tudi pri uporabnikih.

V anketi je sodelovalo 585 uporabnikov, od katerih jih 112 (21 odstotkov) potencialno oglašuje na spletu. Anketiranci so imeli na izbiro 94 najbolj obiskanih spletnih strani, tiste, ki na seznam niso bile vključene, pa so lahko dodali v polju Drugo. 585 uporabnikov je skupno oddalo 6.160 glasov, v povprečju je torej vsak izbral 10 strani.

Med desetimi spletnimi portali, ki so najbolj priljubljeni tako pri oglaševalcih kot tudi pri uporabnikih, je na prvem mestu bolha.com, sledita 24ur.com in zurnal24.si. V prvi deseterici so še svet24.si, slovenskenovice.si, najdi.si, rtvslo.si, okusno.je, siol.net in avto.net.

Med spletnimi stranmi, najbolj priljubljenimi pri oglaševalcih, je na prvem mestu prav tako bolha.com, na drugem je avto.net in na tretjem 24ur.com. Lestvico prvih desetih dopolnjujejo še slovenskenovice.si, zurnal24.si, najdi.si, planet.si, zadovoljna.si in zaposlen.com.

Pri uporabnikih je najbolj priljubljena spletna stran 24ur.com, sledita zurnal24.si in svet24.si, do desetega mesta pa si sledijo še slovenskenovice.si, rtvslo.si, najdi.si, okusno.je, siol.net in zadovoljna.si.

Več informacij o rezultatih ankete najdete tu.