• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pro Plus v jesen z nadpovprečno gledanostjo

Iz medijske družbe Pro Plus sporočajo, da so z jesensko programsko shemo začeli nad pričakovanji, saj je gledanost prvih oddaj resničnostnih šovov Survivor in Dan najlepših sanj nadpovprečna, Gorski zdravnik pa še vedno navdušuje gledalke.

Resničnostni šov Survivor je s prvo oddajo dosegel 12,3-odstotni rating in 50-odstotni delež gledalcev v živo. Pritegnila pa je več žensk kot moških, in sicer kar 54 odstotkov (14,6-odstotni rating).

Tudi nova sezona oddaje Dan najlepših sanj z voditeljem Petrom Polesom je pritegnila veliko gledalcev v živo, in sicer 41 odstotkov (9,8-odstotni rating), pri čemer si jo je ogledala vsaka druga ženska (12,6-odstotni rating med ženskami).

Avstrijska serija Gorski zdravnik je svoje zveste gledalce (oziroma gledalke) obdržala tudi jeseni. Prva epizoda devete sezone si je ogledalo 51 odstotkov gledalcev v živo (11,8-odstotni rating). Še vedno je najbolj priljubljena pri ženskah, med katerimi je s prvo epizodo dosegla kar 14,2-odstotni rating in 59-odstotni delež.*

*Gre za podatke AGB Nielsen Media Research za ciljno skupino gledalcev od 18-54 let. Podatki veljajo za delež vseh gledalcev televizijskih vsebin v živo, za obdobje od 31. avgusta 2016 – 6. septembra 2016.