• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Partnerstvo med RTV Slovenija in Discovery Communications pri medijski pokritosti olimpijskih iger

Družba Discovery Communications in RTV Slovenija sta sklenila dolgoročno partnerstvo, s katerim gledalcem v Sloveniji omogočata široko medijsko pokritost olimpijskih iger in spremljanje olimpijskih trenutkov na različnih platformah.

Kot so sporočili iz podjetja Discovery Communications, pogodba med RTV Slovenija in Discovery Communications zajema obdobje olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu leta 2018 in v japonski prestolnici Tokio leta 2020. Slovenski gledalci bodo olimpijske igre tako lahko spremljali na Radioteleviziji Slovenija, poleg tega pa tudi na programih Eurosporta, preko njegovih digitalnih storitev ali na predvajalniku Eurosport Player. Gledalci bodo športne vsebine lahko spremljali na kateri koli napravi in kakor koli jim to ustreza – na prizemnih ali plačljivih televizijskih programih in tudi na digitalnih platformah.

RTV Slovenija je od družbe Discovery Communications za olimpijske igre 2018 in 2020 pridobila izključne televizijske pravice, neizključne radijske pravice za prizemno oddajanje, izbrane digitalne pravice za vsebine, ki jih predvaja na svojih standardnih TV-programih, in pravice za predvajanje posnetkov med informativnimi oddajami, ki sledijo prenosom dogodkov v živo. Pravice za prenose celotnih olimpijskih iger na plačljivih TV-programih in preko digitalnih storitev bo še naprej obdržal Eurosport.

Medijsko partnerstvo med RTV Slovenija in Discovery Communications izhaja iz dogovora med Discovery Communications in Mednarodnim olimpijskim komitejem, ki je bil sklenjen junija lani in vključevala multimedijske pravice za 50 držav in regij na področju Evrope za OI med letoma 2018 in 2024.