• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Telekom Slovenije bo znova večinski lastnik Planet TV

Telekom Slovenija in grška Antenna Group sta sklenila dogovor o nadaljnjem skupnem sodelovanju v družbi Antenna TV SL, izdajateljici televizijskega programa Planet TV, ki je v prisilni poravnavi. Z dokapitalizacijo bo Telekom postal njen večinski lastnik.

Kot je Telekom Slovenije objavil na spletni strani Ljubljanske borze Seonet, sta Telekom Slovenije in Antenna Group prepričana, da lahko Antenna TV SL premosti trenutne finančne težave in posluje tako, da bo še naprej krepila položaj Planet TV na slovenskem medijskem trgu.

V skladu z dogovorom bosta lastnika povečala osnovni kapital Antenne TV SL, tako da bo Telekom Slovenije neposredno ali preko svoje odvisne družbe postal večinski lastnik družbe Antenna TV SL. Do zdaj je bil Telekom Slovenije 49-odstotni lastnik, Antenna Group pa 51-odstotni. Antenna Group bo sicer v družbi Antenna TV SL tudi v prihodnje aktivno sodelovala pri uresničevanju strateških usmeritev, so zapisali pri Telekomu Slovenije.

Obe strani ocenjujeta, da bo do navedenih sprememb prišlo predvidoma do konca letošnjega leta, ob tem pa izražata svojo zavezanost podpori poslovanju družbe Antenna TV SL tudi v obdobju pred dokončno uveljavitvijo lastniških sprememb, še dodajajo.