• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Axel Springer odpira podružnico v New Yorku

Axel Springer, vodilni evropski založnik digitalnih medijev, ki je lani prevzel ameriški poslovni portal Business Insider, nedavno pa še ameriški analitični portal eMarketer, še širi svojo prisotnost v ZDA, saj v New Yorku odpira svojo novo podružnico.

Foto: Axel Springer

Newyorška podružnica Axel Springerja, ki jo bodo uradno odprli 1. oktobra letos, bo delovala kot glavno stičišče vseh aktivnosti podjetja v ZDA in bo dopolnjevala dejavnosti že obstoječe pisarne v Silicijevi dolini, ki so jo vzpostavili leta 2014.

»New York je središče digitalnega novinarstva v ZDA, kjer je Axel Springer močno aktiven kot strateški investitor v medije, med katerimi sta Business Insider in eMarketer, kot tudi z naložbami v portale NowThis, Thrillist in Mic. Zato je za nas smiselno, da svojo glavno ameriško pisarno vzpostavimo v New Yorku,« je v sporočilu za javnost izjavil Mathias Döpfner, izvršni direktor družbe Axel Springer.

Jens Müffelmann, predsednik Axel Springerja za ZDA in direktor podjetjaAxel Springer Digital Ventures, bo skupaj s Claudiusom Senstom, direktorjem poslovnega razvoja, pisarno vzpostavil v okviru znane ameriške mreže za skupno delo (coworking) WeWork.