• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Eurosport za tri leta podaljšal pravice za prenose teniških dvobojev v Wimbledonu

Eurosport in organizator teniškega turnirja v Wimbledonu All-England Club sta sporočila, da sta se uspešno dogovorila za podaljšanje pogodbe o prenosih teniških dvobojev v Wimbledonu na področju Evrope. Letos se skupini držav, kjer bodo tekme na voljo v neposrednem prenosu, pridružuje še šestnajst držav.

S pogodbo bodo gledalci v petindvajsetih evropskih državah, med katerimi je tudi Slovenija, dobili možnost neposrednega spremljanja vseh štirih turnirjev za Grand Slam – Wimbledona, Roland Garrosa in odprtih prvenstev Avstralije ter ZDA. Kot so sporočili iz Eurosporta, obnovljeno partnerstvo za Eurosport pomeni precejšnjo širitev njegovega delovanja, saj še leta 2014 za turnir v Wimbledonu ni imel nobenih pravic, leta 2015 pa si je pravice za prenos tekem pridobil za Belgijo.

Triletna pogodba za teniške turnirje zajema izključne digitalne pravice in pravice za plačljivo televizijo in bo veljala v obdobju med letoma 2017 in 2019. Eurosport bo v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Makedoniji, Črni Gori in Srbiji v okviru omenjene pogodbe o medijskih pravicah za 16 dodatnih držav wimbledonski turnir prenašal prvič. Od prihodnjega leta naprej bodo na programih Eurosport in predvajalniku Eurosport Player na voljo tudi čisto vse tekme iz Wimbledona.