• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Angleška Premier liga na programih Sport Klub do leta 2019

Nogometni navdušenci v Sloveniji bodo lahko tudi v naslednjih treh sezonah spremljali tekme angleške Premier lige na športni televiziji Sport Klub.

Kot so sporočili iz Sport Kluba, so pravice za Premier ligo pridobili najmanj do sredine leta 2019. Podobno kot v zadnjih šestih sezonah v paket sodijo prenosi v živo in posnetki vseh tekem ter številne tematske oddaje. Na njihovi spletni strani pa bodo odslej po vsakem odigranem krogu objavljeni vrhunci vseh tekem Premier lige.

»Po največjem presenečenju v zgodovini angleškega klubskega nogometa, ko je naslov prvaka končal v rokah palčka Leicester Citya, je pred nami zagotovo ena najzanimivejših sezon v zadnjih letih,« pravi regionalni direktor Sport Kluba Nemanja Simeunović.

Kot še dodajajo, je angleška Premier liga za novo triletno pogodbo iztržila astronomski znesek v višini več kot 10 milijard angleških funtov (približno polovico s prodajo domačih in polovico s prodajo mednarodnih televizijskih pravic). »Visoka finančna sredstva so seveda garancija, da se bodo v prihodnjih letih najboljši nogometaši na svetu želeli preizkusiti tudi v Premier ligi,« menijo pri Sport Klubu.  

Nova sezona se začenja že v nedeljo, 7. avgusta, ob 17. uri z obračunom med prvakom Premier lige Leicester Cityjem in prvakom pokala FA Manchester United. Prvenstvo pa se začne v nedeljo, 13. avgusta. Prvo tekmo bo odigral prvak pretekle sezone Leicester City, ki se bo na gostovanju pomeril z ekipo Hull City.