• Facebook
  • Twitter
  • RSS

VICE Media vstopa v Slovenijo v partnerstvu s Planet TV

Vodilno medijsko podjetje za mlade VICE Media (VICE.com) je najavilo veliko širitev v večji del Vzhodne Evrope, ki jo bo izvedlo v partnerstvu s skupino Antenna. V Sloveniji bo VICE v partnerstvu s Planet TV ustanovil novo podjetje, ki bo izdajalo in upravljalo slovensko različico spletnega medija VICE.com. Novi medijski portal bo zaživel še pred poletjem.

Shane Smith, ustanovitelj in direktor družbe VICE.

Svoje vsebine bo podjetje VICE v sodelovanju z Antenno Group poslej ustvarjalo in distribuiralo tudi v Rusiji, na Češkem, Madžarskem, v Bolgariji, na Hrvaškem in Slovaškem. VICE bo tako razširil že tako velik domet v Vzhodni Evropi, saj je podjetje že znatno prisotno v Grčiji, Srbiji in Romuniji. S to ključno širitvijo bo podjetje ohranilo vodilno vlogo med globalnimi mediji za mlade. Na slovenskem tržišču bodo medijske vsebine za mlade nastajale v novem podjetju, ki ga bosta ustanovila Planet TV in VICE Media.

Kot pravi Marijan Jurenec, generalni direktor Planet TV, vodilni podjetje na področju ustvarjanja medijskih vsebin za mlade v partnerstvu s Planet TV na naše tržišče prinaša sodobne prakse in pristop, ki uspešno nagovarja predvsem zahtevno mlado publiko.

Shane Smith, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja VICE, pa meni, da je VICE v Vzhodni Evropi odkril fantastičen trg. »Zakaj? Ker želijo mladi vsebine, ki se jim zdijo pomembne, prejeti na način, kot oni dojemajo svet, naj gre za novice, razvedrilne ali dokumentarne oddaje. To pa jim nudi zelo malo ponudnikov. Skupina Antenna in Planet TV sta popoln partner, saj so strokovnjaki za nianse lokalnih medijskih pokrajin, poleg tega pa zelo dobro razumejo, kaj počnemo v Viceu.«

Kot še sporočajo s Planet TV, bo spletna stran VICE Slovenija začela delovati še pred poletjem.

Shane Smith je medijska osebnost leta 2016

Organizatorji mednarodnega festivala kreativnosti Cannes Lions, ki bo med 18. in 25. junijem 2016, pa so sporočili, da bodo nagrado za medijsko osebnost leta ravno Shaneu Smithu,ustanovitelju in direktorju ameriške medijske hiše VICE, ki je »iz brezplačne punkerske revije za mlade prerasla v eno vodilnih medijskih družb na svetu.«

Naziv medijske osebnosti leta organizatorji kanskega festivala podeljujejo od leta 1999, namenjena pa je inovatorjem, ki oblikujejo prihodnost medijev. »Shane Smith je vplivna osebnost v današnji medijski pokrajini. Poleg tega, da je iz punkerske revije ustvaril vodilno mladinsko medijsko družbo na svetu, namenjeno mladi ciljni skupini, je tudi izjemno priznan novinar,« pravi Philip Thomas, direktor družbe Cannes Festivals.

Smith kot eden najbolj spoštovanih vizionarjev v medijskem svetu je VICE preobrazil iz tiskane revije v mednarodno večmedijsko blagovno znamko, ki upravlja omrežje priznanih digitalnih kanalov, linearne televizijske mreže, studio za mobilne vsebine, filmski studio in hišno kreativno agencijo. Je tudi voditelj in izvršni producent z emmyjem nagrajene informativne oddaje VICE na televizijskem kanalu HBO, poleg tega pa je kot novinar poročal z najbolj z najbolj oddaljenih in težavnih krajev, kot so Severna Koreja, Iran, Afganistan, Kašmir, Liberija in Grenlandija.