• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Antenna Group vložila v produkcijsko hišo Imagine Entertainment

Antenna Group, katere del je tudi slovenski Planet TV, se je po sklenitvi strateškega sodelovanja z mednarodno komercialno banko Raine Group odločila za naložbo v Imagine Entertainment, eno najplodnejših hollywoodskih produkcijskih hiš, iz katere so med drugim prišle filmske uspešnice Čudoviti um, Da Vincijeva šifra in Apollo 13.

Theodore Kyriakou, direktor Antenna Group.

Raine Group je poleg Antenne Group k sodelovanju povabil še druge strateške sovlagatelje, med katerimi so oglaševalska mreža WPP, China Media Capital, abudabijska kraljeva družina in drugi. Antenna Groupje sicer delničarka Raine Group, direktor Antenna GroupTheodore Kyriakou pa je član uprave Raine Group.

Z naložbo Raine Group bo Imagine Entertainment, ki sta ga leta 1986 ustanovila Ron Howard in Brian Grazer, lahko še razširil svoj ustvarjalni domet in sodeloval z ustvarjalci vsebin na vseh področjih zabavne industrije ter raziskoval nove načine povezovanja pripovedovanja zgodb in sodobnih tehnologij.

Antenna Group in Raine Group sta v preteklosti že sodelovala z uspešnimi ustvarjalci vsebin, ki sta jim pomagala pri nadaljnjem razvoju in rasti, kot so Jagex Game Studio, C3, Important Studios Matta Stona in Treya Parkerja (Zumpa global rights), Nitro Circus, Draft Kings in Vice Media. Strateško sodelovanje med Antenna Group in Vice Media je bil eden izmed najuspešnejših naložbenih projektov, pravijo pri Antenna Group.

»Partnerski sporazum z Raine Group je del Antenninih prizadevanj za doseganje globalne rasti s prevzemi in razvojem uspešnih medijskih blagovnih znamk. Vlagamo v več deset digitalnih medijskih podjetij v ZDA. V Romunijo smo pripeljali Vice Media. V Srbiji smo ustanovili novo televizijsko in radijsko postajo. V Sloveniji smo podvojili tržni delež med gledalci. Pridružili smo se strateškemu vseevropskemu European Media Alliance s sedmimi vodilnimi evropskimi medijskimi skupinami, namenjenemu promociji in spodbujanju razvoja digitalnih podjetij v Evropi z izkoriščanjem njihovega medijskega potenciala,« je povedal Theodore Kyriakou, direktor Antenna Group.

Theodore Kyriakou, direktor Antenna Group.
Ron Howard in Brian Grazer, ustanovitelja Imagine Entertainment.