• Facebook
  • Twitter
  • RSS

BBC-ju se obetajo največje spremembe v njegovi zgodovini

Britanskega medijskega velikana BBC, kot kaže, čakajo največje organizacijske spremembe od njegovega nastanka pred 93 leti. Obetajo se namreč združitve njegovih radijskih postaj in televizijskih kanalov kot tudi odpuščanje vodij oddelkov.

Po pisanju časnika Telegraph naj bi generalni direktor medijske hiše lord Tony Hall radikalno odločitev sprejel »na podlagi vedno hitrejših tehnoloških sprememb«, ki so povzročile in še povzročajo, da so meje med radiem, televizijo in spletom vedno bolj zabrisane. Spremembe v predvajanju vsebin so po njegovih besedah tako nujne.

Reorganizacija bo posledično temeljito posegla tudi v strukturo zaposlenih, saj bo tako moralo oditi precej vodij za zdaj še obstoječih oddelkov, hierarhija pa se bo v medijski hiši precej izravnala. Tako BBC, na primer, ne bo iskal zamenjave za bivšega direktorja oddelka televizije Dannyja Cohena (katerega odhod je sicer dvignil veliko prahu).

Televizijski programi in radijske postaje za zdaj še ostajajo

Hall bo uradno izjavo podal v času velikonočnih praznikov, vsaj do takrat pa televizijski programi in radijske postaje ostajajo v »tradicionalni« obliki. Telegraph še poroča, da bo Hall v nagovoru naznanil oblikovanje novih oddelkov, kot je na primer BBC Entertain, ki naj bi združil radijsko postajo in televizijski program z zabavno vsebino, medtem ko naj bi BBC Inform vseboval prenovljene informativne televizijske in radijske programe.