• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mark Zuckerberg prvi dobitnik nagrade Axel Springer izjemnim podjetnikom

Vodilni evropski založnik digitalnih medijev Axel Springer je uvedel novo nagrado, Axel Springer Award, namenjeno izstopajočim podjetnikom, ki izkazujejo izjemno nadarjenost za inovacije, ustvarjajo in spreminjajo tržišča, oblikujejo kulturo in so družbeno odgovorni. Prvo nagrado bodo podelili 31-letnemu Marku Zuckerbergu, ustanovitelju in direktorju Facebooka.

Mark Zuckerberg. (Foto: Facebook)

Nagrada Axel Springer prepoznava prejemnikove dosedanje dosežke in ga spodbuja, da jih razvija še naprej. Mathias Döpfner, direktor družbe Axel Springer, je pojasnil, da bodo prvo nagrado podelili Marku Zuckerbergu, ker je s Facebookom ustvaril najpomembnejši medij komuniciranja v generaciji.

»Facebook je spremenil in obogatil našo kulturo, medtem ko je postavil nove izzive. Vsakdo lahko kadar koli širšemu občinstvu pripoveduje to, kar hoče. Toda kako to moč uporabiti odgovorno? Mark Zuckerberg se zelo veliko posveča temu vprašanju. In podjetje razvija nove možnosti za pravično obravnavo kreativcev in založnikov. Namen naše nagrade je spodbuditi Marka, da nadaljuje svojo pot, ne glede na vse ovire na njej,« je povedal Döpfner. Prejemnika te nedenarne nagrade sicer izbira upravni odbor družbe Axel Springer, pri čemer upošteva predloge zaposlenih, v prihodnosti pa tudi širše javnosti.

Mark Zuckerberg bo nagrado osebno prevzel 25. februarja 2016 na slovesnosti, ki bo na sedežu družbe Axel Springer v Berlinu.