• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vice prihodnje leto tudi v Rusiji, na Madžarskem, v Bolgariji in na Hrvaškem

Antenna Group, največja medijska skupina v Jugovzhodni Evropi, in VICE, vodilno svetovno podjetje na področju medijev za mlade in produkcije ter distribucije plačljivih video vsebin, nameravata po izjemnem uspehu vice.com v Grčiji, Srbiji in Romuniji razširiti svoje sodelovanje na štiri nove države.

Direktor Antenna Group Theodore Kyriakou in direktor podjetja Vice Shane Smith

Vice upravlja razvejano mrežo digitalnih kanalov, na katerih predvaja nagrajene video oddaje in avtorske prispevke, s poudarkom na informativnih vsebinah, glasbi, kulturi, tehnologiji, športu in modi. Avtorske vsebine na platformi zagotavljajo globalen vpogled in edinstven pristop k najzanimivejšim zgodbam v več kot 35 državah ter na mesec pritegnejo več kot 220 milijonov gledalcev po vsem svetu.

V Grčiji se je Vice postopoma uveljavil med milenijci in pridobil več sto tisoč mladih uporabnikov. Vice Greece po rasti tako spada med najpomembnejše spletne strani skupine Vice na svetu. Po uspehu v Grčiji se je ponudnik odločil za širitev in januarja letos v strateškem partnerstvu z Antenna Group ustanovil Vice v Romuniji. Od začetka sodelovanja med podjetjema se je število sledilcev v Grčiji na letni ravni povečalo za 70 odstotkov, v Romuniji pa za 135 odstotkov. Po izjemnem uspehu v omenjenih državah sta soustanovitelj in direktor podjetja Vice Shane Smith in direktor Antenna Group Theodore Kyriakou sklenila storitve razširiti. V prihodnjem letu bo Vice na voljo v Rusiji, na Madžarskem, v Bolgariji in na Hrvaškem.

Soustanovitelj in direktor podjetja VICE Shane Smith je po obisku prostorov Vice Greece dejal: „Theo Kyriakou in Antenna Group sta dosegla fantastične rezultate, ne le v Grčiji, ampak po širši regiji Jugovzhodne Evrope. S partnerji, kakršna je Antenna Group, ki imajo veliko izkušenj z oddajanjem zemeljskih televizijskih programov, lahko oddajamo prek vseh medijskih kanalov, pa tudi distribuiramo OTT vsebine. Oddajati želimo prek vseh platform. Trudimo se vedno biti vrhunski, prejemati nagrade, biti najboljši. Vseeno, ali gre za stare medije ali nove medije, želimo biti najboljši medij.“

Direktor Antenna Group Theodore Kyriakou je komentiral: „Vice je svetovni fenomen, ki nagovarja mlade na unikaten način. Po uspešnem lansiranju Vice portalov v Grčiji, Srbiji in Romuniji, ki so zelo hitro obrodili izjemne sadove, nameravamo to izjemno digitalno medijsko platformo predstaviti občinstvu na drugih vzhodnoevropskih trgih, kakršen je ruski, kmalu pa bomo napovedali še druge. Na to sodelovanje smo zelo ponosni, saj je VICE med vodilnimi svetovnimi podjetji za produkcijo in distribucijo sodobnih multimedijskih vsebin. To partnerstvo je odličen primer naše predanosti vlaganju in širjenju delovanja v medijski industriji in ponujanja najinovativnejših produktov in storitev našemu občinstvu. Veselim se nadaljnjega sodelovanja s podjetjem Vice in mojim dobrim prijateljem Shanom Smithom, ki je resnični genij na tem področju.“