• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Eurosport z ekskluzivnimi pravicami za prenos odprtega prvenstva Avstralije

Televizijski program Eurosport je pridobil ekskluzivne pravice za prenos teniškega turnirja sezone, odprtega prvenstva Avstralije, na več kot 50 evropskih trgih do leta 2021. Nova pogodba vključuje dodatne ekskluzivne pravice prenosa v živo za glavne odprte pripravljalne turnirje v Avstraliji.

Foto: Australian Open

Peter Hutton, izvršni direktor Eurosporta, pravi, da je odprto prvenstvo Avstralije osrednja točka Eurosportovega obsežnega razpona glavnih teniških vsebin. »Eurosport je zavezan z zagotavljanju ekskluzivnih multimedijskih vsebin in k povečanju ter izboljšanju obstoječih partnerstev, kot je odprto prvenstvo Avstralije, kjer smo zagotovili dodatne pravice prenosov v živo, kar bo programu omogočilo mesec ekskluzivnega vrhunskega tenisa. S tem bo Eurosport lahko podal prepričljivo zgodbo in skupaj z načrtovanimi izboljšavami pri produkciji na terenu omogočil teniškim oboževalcem vznemirljivo televizijsko izkušnjo,« je povedal Hutton.

Obnovljeno partnerstvo s teniško organizacijo Tennis Australia, ki se začne leta 2017, vključuje tudi nove, dodatne ekskluzivne pravice za prenos v živo z dveh drugih avstralskih odprtih ATP-turnirjev, prenos svetovnega turnirja Tennis Challenge, kot tudi pravice za Pokal Hopman (s polno ekskluzivnostjo pravic šele po letu 2019). Skupno nova pogodba zagotavlja okrog 300 ur prenosa v živo na Eurosportovih programih in prvič tudi spletni prenos tekem v živo, ki so na voljo na vsakem dogodku v produkciji organizacije Tennis Australia.

Teniško prvenstvo Avstralije bo potekalo med 18. in 30. januarjem 2016.