• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Otroci imajo raje tablice kot televizijo

Več kot polovica otrok v ZDA raje gleda videoposnetke na prenosnih napravah kot na televiziji. Raziskavo o navadah otrok je ameriška agencija Miner & Co opravila med 800 starši.

Foto: dreamstime

Raziskava je pokazala, da se z razvojem novih tehnologij že spreminjajo navade medijske potrošnje. Približno polovica vprašanih staršev je dejala, da njihovim otrokom odvzem tablice in gledanje običajnega televizorja že predstavlja obliko kazni. Na priljubljenost prenosnih naprav med najmlajšimi kaže tudi dejstvo, da je 41 odstotka vprašanih staršev odgovorilo, da bi se njihovi otroci namesto sladice raje odločili za tablico.

Rezultati so zanimivi, obenem pa ne preseneča, da ima svoj tablični računalnik 56 odstotkov otrok. Ob tem se ponudniki televizijskih storitev že nekaj časa soočajo z izzivi, kar je opozorila tudi raziskava revije Advertising Age. Turnerjev otroški kanal Cartoon Network beleži očiten upad gledanosti, prav tako se tudi kanal Nickelodeon sooča s 30-odstotnim upadom gledalcev med drugim in enajstim letom starosti.

Vir: Social Media Today