• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mediji skupine Krater Media združeni pod novim imenom Media24

Pri skupini Krater Media, ki med drugim izdaja dnevna časopisa Svet24 in Ekipa24, revije Lady, Jana in Anja ter oddaja radijske postaje Aktual, Veseljak in Salomon, so se odločili za spremembo imena v Media24. Kot pravijo, je razlog zanjo strategija združevanja medijev in moči pod skupnim imenom, ki temelji na povezovanju prednosti radijskih medijev, tiskanih, spletnih in enega televizijskega ter prinaša nove priložnosti na slovenskem medijskem trgu.

Mediji, združeni pod imenom Media24. (Infografika: Media24)

»Ime Media24 s številom 24 v imenu nakazuje nenehno ažurnost, ki je danes še posebej pomembna – prav tako imata število 24 v imenu tudi dnevna časopisa Svet24 in Ekipa24. Media24 je tako sinonim za dobro medijsko storitev, dobro radijsko postajo, kakovostne zgodbe ter zagotavlja zaupanje potrošnikov in nakupno varnost,« pravijo v skupini Media24.

Med najbolj priljubljenimi mediji v skupini izpostavljajo dnevno informativni časopis Svet24, ki je začel izhajati pred poldrugim letom in za katerega pravijo, da se je v tem času že močno uveljavil na trgu. Med radijskimi postajami v skupino Media24 sodijo Aktual, Veseljak in Salomon. Radio Aktual je med letoma 2013 in 2014 beležil skoraj 250-odstotno rast poslušanosti (Radiometrija Media Pool, marec 2013, doseg 3,6, vse demografske skupine, Slovenija, num: 7.283).

Med revijami blagovne znamke Media24 so najbolj brane Lady, Jana, Anja in Salomonov ugankar. Pomembna dejavnost skupine Media24 je tudi organizacija odmevnih prireditev, kot so Viktorji, Slovenka leta, Femme fatale, Lady piknik pod klobuki, Aktualovi koncerti, Petkova Pumpa, Aktualova Galama in druge.

Novi logotip skupine Media24 odraža njeno dinamičnost in povezuje sodobnost z elementi iz preteklosti, pri čemer oranžna barva izhaja iz dolgoletne tradicije družbe, ki se je začela pred dvema desetletjema s Salomonovim oglasnikom. Logotip predstavlja štiri glavne dejavnosti družbe: radijske in televizijsko postajo (TV Veseljak), revije in časopise, spletne medije ter prireditve.