• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dobra četrtina slovenskih spletnih uporabnikov prihaja iz osrednjeslovenske regije

Po zadnjih podatkih raziskave Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) prihaja 27 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov, ki so v juniju 2014 obiskali vsaj eno od v MOSS vključenih spletnih strani, iz osrednjeslovenske regije.

Foto: dreamstime

Sledijo podravska regija, od koder prihaja skoraj 14 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov, gorenjska regija s slabimi 12 odstotki uporabnikov in dolenjska regija z nekaj manj kot 11 odstotki. Nekaj manj kot 8 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov prihaja iz dolenjske regije, 6 odstotkov iz pomurske regije, 5 odstotkov izobalno-kraške regije, 4,5 odstotka iz goriške regije, sledijo še koroška regija s 4,4 odstotka, notranje-kraška in zasavska regija s po skoraj tremi odstotki ter spodnjeposavska regija z 2,8 odstotka spletnih uporabnikov.

Med spletnimi uporabniki, ki prihajajo iz osrednjeslovenske regije, je bilo 194.106 žensk in 192.617 moških. Največ uporabnikov iz te regije je starih od 25 do 34 let.

Sicer pa so v juniju 2014 po podatkih MOSS najvišji doseg zabeležile spletne strani 24ur.com, siol.net, rtvslo.si, bolha.com ter najdi.si.