• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Piano Media se seli na Dunaj

Piano Media, vodilni evropski ponudnik plačilnih sistemov za zaračunavanje spletnih uredniških vsebin, je prejel finančno injekcijo, za katero sta poskrbela sklada AWS Gründerfonds iz Avstrije in 3TS Cisco Growth Fund, ki ga upravlja sklad tveganega kapitala 3TS Capital Partners. Z novim krogom financiranja Piano Media seli sedež podjetja iz Bratislave na Dunaj.

Peter Richards, direktor mednarodnega poslovanja v podjetju Piano Media.

Po besedah Petra Richardsa, direktorja mednarodnega poslovanja pri Piano Medii, jim bo naložba skladov aws Gründerfonds in 3TS Capital Partners omogočila, da razširijo svoje poslovanje v Avstriji, Nemčiji in Švici. »Prav tako bomo vzpostavili ekipo za poslovno inteligenco, s katero bomo našim strankam nudili napredno analitiko,« dodaja Richards.

Piano Media na nemško govorečem področju pričakuje veliko rast. »V Evropi vidimo izjemne priložnosti za rast na področju plačljivosti vsebin. Piano Media ima pri tem edinstveno pozicijo, od katere si lahko obeta koristi,« pravi Jiri Benes, partner pri skladu 3TS Capital Partners.

Kot so sporočili iz Piana Medie, njihove rešitve uporablja več kot sto spletnih strani medijev, med katerimi so ameriški Newsweek, nemški Neue Osnabrücker Zeitung in britanski DC Thomson. Na slovenskem trgu nacionalni plačilni sistem, ki ga nudi Piano Media, sicer ni zaživel, čeprav ga še vedno uporablja nekaj medijev, med njimi Dnevnik in Požareport.