• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mladi imajo novo revijo – Repliko

Na slovenski medijski trg je vstopila nova revija Replika, ki se odziva na aktualna dogajanja v družbi, povezana z življenjem in delom mladih. Kot pravijo njeni ustvarjalci, je njen namen presojati in kritično vrednotiti družbeno-politične dogodke na državni ravni skozi oči mladih.

Naslovnica februarske številke revije Replika.

Novi mesečnik bo bralcem prinašal odzive mladih na dogajanje v družbi, opozarjal na njihov nezavidljiv položaj ter primerjal slovenske in tuje prakse na področjih, kot so zaposlovanje, izobraževanje, socialne zadeve, finance in gospodarstvo, zakonodaja in pravo itd. Poleg družbeno-kritičnih intervjujev, kolumn, blogov, analitičnih prispevkov in drugih zvrsti, bodo bralci v njej našli tudi poezijo, potopise, prispevke iz kulture in športa ter druge lahkotnejše vsebine. Nosilna tema prve številke Replike je posvečena zaposlovanju oziroma brezposelnosti in posledično begu možganov.

»Revijo ustvarjajo mladi novinarji, kolumnisti, blogerji, dopisniki, fotografi, oblikovalci, ilustratorji – vsi, ki v bitki za svojo prihodnost še najdejo energijo in vero, da je družbo vendarle moč spremeniti na bolje,« pojasnjujejo njeni ustvarjalci. Direktor in urednik revije je Tadej Beočanin, v uredniškem odboru pa sta še Sara Karba in Borut Cink.

Revija Replika je sicer nastala kot mednarodni projekt v okviru programa Mladi v akciji in ga sofinancira Evropska komisija. Partnerji v projektu so Zavod BETA, Zavod Akson 2020 in program PUM Ajdovščina na slovenski strani ter Njuspeipis in Inštitut za raziskave in analize politik iz Vilne v Litvi.