• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mobilne izdaje časopisov v Veliki Britaniji beležijo vedno večji obisk

Novičarski portali v Veliki Britaniji imajo velike koristi od prehoda potrošnikov na mobilne naprave, saj se je število povratnih obiskovalcev mobilnih časopisnih strani na letni ravni povečalo za 39 odstotkov in je v decembru 2013 znašalo 13,5 milijona. Število ogledov strani se je na letni ravni povečalo za 63 odstotkov. Gre za podatke iz raziskave, ki jo je izvedla raziskovalna hiša comScore.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ugotovitve raziskave kažejo tudi, da imajo tisti, ki do novičarskih vsebin dostopajo preko mobilnih naprav, višje dohodke: več kot šest od desetih anketiranih Britancev ima vsaj 90 tisoč evrov letnih dohodkov na gospodinjstvo. Poleg tega so obiskovalci mobilnih novičarskih strani pretežno mlajši, pri čemer 18- do 34-letniki predstavljajo 45 odstotkov vseh potrošnikov, ki do novičarskih strani dostopajo preko mobilnih naprav.

ComScore ugotavlja tudi, da obstaja močna korelacija med dostopom do novičarskih portalov in uporabo družbenih omrežij na mobilni napravi – 85 odstotkov anketiranih tako prve kot druge obiskuje preko mobilnega brskalnika. Poleg tega 89 odstotkov vprašanih tudi do spletnih trgovin dostopa preko mobilne naprave.

Vir: eMarketer