• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mobilne naprave kot izziv tradicionalni televiziji

Nekaj več kot polovica odraslih Američanov (53 odstotkov) je prepričana, da bodo mobilne naprave nadomestile klasični televizijski prejemnik in postale najobičajnejši način gledanja televizijskih oddaj, serij in filmov. To naj bi se zgodilo že v naslednjih osmih letih, kaže raziskava, ki jo je na sejmu CES v Las Vegasu predstavilo podjetje Irdeto, globalni ponudnik rešitev za medijsko panogo.

Foto: dreamstime

Kar tretjina vprašanih sicer meni, da bodo mobilne naprave prevladale pri gledanju tv-oddaj in filmov že v obdobju od enega do petih let. Po drugi strani pa jih 47 odstotkov meni, da nikoli ne bo prišlo do tega, da bi mobilne naprave odvzele primat klasičnemu televizijskemu sprejemniku.

Richard Frankland, podpredsednik za prodajo pri podjetju Irdeto, pravi, da televizijska panoga zaradi mobilnih naprav doživlja pomemben premik. »Prišli smo do točke, ko ne le da so mobilne naprave potrošnikom enako pomembne kot televizijski sprejemniki, ampak se pojavlja tudi trk med klasičnim tv-oddajanjem in tv-storitvami na zahtevo,« meni Frankland. Toda po njegovem mnenju bodo inovacije na področju televizije, kot so televizorji visoke ločljivosti 4K in ultra HD, ponovno pritegnile gledalce.


Vir: Warc