• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Največ aktivnih spletnih uporabnikov je v Osrednjeslovenski regiji

MOSS je razkril rezultate svoje najnovejše raziskave. Ta je pokazala, da je v Osrednjeslovenski regiji največ aktivnih spletnih uporabnikov, v Zasavju pa uporabniki preživijo največ časa na internetu.

V osrednjem delu Slovenije so slovenski spletni uporabniki najbolj aktivni. V tej regiji se namreč nahaja kar 27 odstotkov vseh slovenskih spletnih uporabnikov. Osrednjeslovenski regiji sledijo še Podravska, Gorenjska ter Savinjska regija, vsaka z nekaj več kot 10 odstotkov spletnih uporabnikov ter ostale slovenske regije, kjer je spletnih uporabnikov manj kot 10 odstotkov.

Uporabniki, ki so do spletna dostopali v Osrednjeslovenski regiji, so bili v januarju 2013 precej aktivni. Z internetom se je povezovalo 377.671 uporabnikov, skupaj pa so opravili 200 milijonov ogledov strani. Druga slovenska regija, kjer je največ aktivnih spletnih uporabnikov, je Podravska regija, kjer je januarja 196.381 uporabnikov opravilo nekaj več kot 113 milijonov ogledov strani. Tej sledita Gorenjska in Savinjska regija. Uporabniki so v vsaki od teh regij opravili nekaj več kot 80 milijonov ogledov strani.

Največ časa na spletu so v povprečju preživeli uporabniki v Zasavski regiji, in sicer malo manj kot 18 ur. V Osrednjeslovenski regiji so uporabniki na spletu preživeli v povprečju malo več kot 15 ur, v Gorenjski ter Podravski regiji pa v povprečju malo več kot 13 ur. Najmanj časa na spletu so v povprečju preživeli uporabniki iz Obalno – kraške regije, in sicer približno11 ur.

Vir: MOSS