• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Burberry je ponudil personalizirane interaktivne izdelke

Najnovejši Burberryjev marketinški projekt »Smart personalisation« potrošnikom omogoča naročilo najnovejših torbic in plaščev, ki so pripravljeni za vsakega posebej, s pomočjo napredne tehnologije pa nudijo interaktivno izkušnjo.

Prestižna blagovna znamka Burberry že nekaj časa velja za zgledno uporabnico digitalnih komunikacijskih tehnik in kanalov. Z najnovejšim komunikacijskim projektom dokazuje, da resnično razume družbene in digitalne trende, hkrati pa ne pozablja, da dobre marketinške aktivnosti neposredno spodbujajo prodajo izdelkov podjetja.

Družba JWT je nedavno izpostavila 10 najbolj vročih družbenih oz. komunikacijskih trendov za 2013 in Burberry je v akciji »Pametna personalizacija« (»Smart personalisation«) upošteval kar nekaj izmed njih. Burberryjeva marketinška aktivnost vključuje trende, kot so interaktivnost pametnih predmetov, mobilno komuniciranje in zbiranje podatkov uporabnikov, personalizirana ponudba in vseprisotnost trgovine.

O projektu

Podjetje Burberry je v svoji spletni trgovini predstavil in ponudil izdelke letošnje jesenskozimske kolekcije, ki jo je Burberry včeraj predstavil z modno revijo, ki so si jo potrošniki lahko ogledali v živo preko spletnega mesta. Potrošniki so lahko že med prenosom (oz. t. i. »live streamom«) modne revije naročili torbice in zunanja oblačila, ki vsebujejo personalizirane medeninaste ploščice. To lahko storijo še do 3. marca 2013.

Če bodo kupci svoje pametne telefone približali tem imenskim ploščicam, si bodo lahko ogledali video zgodbo posameznih modnih kosov. Oblačila in modni dodatki bodo svojo zgodbo, ki je prirejena vsakemu kupcu posebej, razkrila tudi na prodajnem mestu v Londonu, kjer stojijo temu namenjeni interaktivni zaslovni.

Kupec bo s pomočjo napredne tehnologije in personalizirane ponudbe izvedel zgodbo posameznega Burberryjevega izdelka – kako je nastal, kako je oblikovalec narisal njegovo skico, kako je bila torbica ali plašč izdelan, in kako mu je bila dodana imenska ploščica.