• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Google+ po številu aktivnih uporabnikov Facebooku takoj za petami

Googlovo družbeno omrežje je po številu aktivnih uporabnikov drugo največje družbeno omrežje.

Družbeno omrežje, ki ga je Google lansiral junija 2011, je na začetku hitro pridobivalo nove uporabnike in postalo najhitreje rastoče družbeno omrežje v zgodovini. Njegova težava je bila, da je bila večina uporabnikov neaktivnih.

Ob koncu leta 2012 se je to spremenilo. Google+ je sodeč po podatkih najnovejše raziskave GlobalWebIndex v zadnjem četrtletju 2012 izmeril 27-odstotno rast števila aktivnih uporabnikov Google Plusa in preštel 343 milijonov takšnih uporabnikov.

Facebook se lahko pohvali s 693 milijoni aktivnih uporabnikov na globalni ravni, kar pomeni, da je v zadnjem četrtletju ta uporabniški delež zrasel za 33 odstotkov.

Tako YouTube kot Twitter naj bi imela nekaj manj kot 300 aktivnih uporabnikov.

Analitiki opozarjajo, da je lahko poročilo GlobalWebIndex nekoliko zavajajoče, saj je Google+ tako močno integrirano v ostale Googlove storitve (tudi brskalnik, YouTube in Androidovo trgovino aplikacij Google Play), da je lahko oznaka »aktivnega« uporabnika Google Plusa nekoliko pretirana. Sploh, ker je postati član Google Plusa praktično neizbežno, če uporabnik uporablja vsaj eno Googlovo storitev.