• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Celtra pridobila novega strateškega investitorja

Družbo Celtra, katere ustanovitelji, vodstvo in ključni del ekipe prihajajo iz Slovenije, bo v višini štirih milijonov dolarjev dokapitaliziral kapitalski sklad SoftBank Capital.

Družbo Celtra, katere ustanovitelji, vodstvo in ključni del ekipe prihajajo iz Slovenije, bo v višini štirih milijonov dolarjev dokapitaliziral kapitalski sklad SoftBank Capital, ki se usmerja predvsem v naložbe v vodilna svetovna podjetja s področja mobilne tehnologije, marketinga, družbenih medijev in računalništva v oblaku. Po oceni ameriškega investitorja je Celtra s svojimi tehnološkimi rešitvami vodilno svetovno podjetje na področju upravljanja mobilnega oglaševanja in velikim razvojnim potencialom. Njihova rast v lanskem letu je bila več kot 300-odstotna.

»Vložek velikega investitorja, kot je Soft Bank, ki ga še posebej zanima japonski trg, ni pomemben le s finančnega vidika,« pravi Miha Mikek, vodja družbe Celtra, »pomembno je tudi to, da bomo v upravi pridobili prvega človeka tega sklada, ki nam bo prinesel svoje izkušnje in nove povezave.« Po njegovih besedah namerava družba v letošnjem letu število zaposlenih povečati s trenutnih šestdeset na kar devetdeset, trenutno pa intenzivno iščejo programerje, oblikovalce, razvojnike in podobne kadre.
Družba Celtra Inc. ima sedež v Bostonu, svoje enote pa še v New Yorku, San Franciscu, Chicagu in Londonu, v Ljubljani pa deluje njihova največja programsko-razvojna ekipa.