• Facebook
  • Twitter
  • RSS

The Cup 2012: Zmagovalci medcelinskega oglaševalskega pokala so Španci!

Najvišjo nagrado festivala je dobila španska oglaševalska agencija Germinal Comunicación.

Sinoči, v petek 27. januarja 2012, se je v Istanbulu zaključil 5 medcelinski oglaševalski festival ICDC - The Cup. Najvišjo nagrado festivala je dobila španska oglaševalska agencija Germinal Comunicación. Veliko nagrado je prejela za svojo družbeno odgovorno akcijo Tablete za bolečine drugih (Pills against the Others Pain), ki so jo izdelali za organizacijo Zdravniki brez meja.

Žirija je v ožjem izboru odločala o 126-ih delih (ADFEST: 53, FIAP: 22, ADCE: 34 in GOLDEN DRUM: 17). Nagrade je prejelo 34 del (9 azijsko-pacifiških, 7 latinsko-ameriških, 12 evropskih in 6 iz nove Evrope). Seznam vseh nagrajencev si lahko ogledate tukaj: izdelki in storitve, mediji, oglaševanje.

Dvodnevnega kongresa se je udeležilo okoli 600 udeležencev, med njim velika slavna imena svetovnega oglaševalske sveta in posebni gostje, kot na primer slovenski »Sokrat« Slavoj Žižek. Organizacija festivala je bila na vrhunskem nivoju. Več kot 13 milijonski Istanbul pa se je pokazal kot zelo primerno mesto za organizacijo festivala.