• Facebook
  • Twitter
  • RSS

MM-ova akcija leta 2010 je: Vsi mislimo na najboljše

Zmagovalno oglaševalsko akcijo so za Telekom Slovenije pripravili v agenciji Pristop.

Bojan Bitežnik Borghese: Kopito s krilci - okoli 150 let staro leseno kopito za izdelavo prefinjenih čevljev, obdelano posebej za MM. Avtor podarja nagrado vsej oglaševalski stroki in sporoča - da ne bodo vse rešitve narejene po istem kopitu!

Kolcajoči nogometaši so prepričali MM-ovo žirijo v sestavi pet kreativnih direktorjev: Zoran Gabrijan iz Future DDB, Miha Bevc iz Publicisa, Blaž Vuk iz Pristopa, Katja Petrin Dornik iz Lune in Benjamin Ivančič iz Originala.

Tudi letos smo v uredništvu Marketing magazina pripravili izbor za oglaševalsko akcijo leta, katerega cilj je spodbujati slovensko kreativnost, jo nagraditi in poskrbeti za njeno prepoznanost v širši slovenski javnosti. Izmed vseh akcij, ki so bile v lanskem letu objavljene v naši rubriki Izbor MMeseca tako v tiskani izdaji kot tudi na spletni strani www.marketingmagazin.si smo v uredništvu izbrali dvanajst finalistov. Žirija je nato po ogledu vseh dvanajstih finalistov po (subjektivnih) merilih kareativnosti, ideje in izvedbe izbrala najboljših pet, pri čemer seveda niso smeli glasovati za akcije, ki so jih pripravili v njihovih agencijah.

V ožji izbor so se poleg zmagovalne uvrstile še akcije: Uredite si svet po svoje oglaševalca Helios, ki so jo naredili v agenciji Publicis, Izberite svoj trenutek oglaševalca Si.mobil, ki so jo pripravili v agenciji Luna TBWA, Gorenjka polna vsega dobrega oglaševalca Žito, ki so jo tako kot zmagovalno pripravili v agenciji Pristop in Himna potrošnikov in razvade iz Mercatorja oglaševalca Poslovni sistem Mercator, ki so jo zasnovali v agenciji Futura DDB. Sledilo je še eno glasovanje, nato pa smo razglasili akcijo preteklega leta po izboru MM-a. To je postala akcija Vsi mislimo na najboljše oglaševalca Telekom Slovenije, ki so jo zasnovali v agenciji Pristop.

Lanskoletna zmagovalka je akcija Zaposlili smo slona, ki so jo za Perutnino Ptuj pripravili v agenciji Futura DDB.