• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Samsung še vedno prvak na trgu pametnih telefonov

Samsung se že nekaj časa ponaša z vodilnim tržnim deležem na globalnem trgu mobilnih telefonov. Glede na rezultate raziskave družbe International Data Corporation (IDC) je njegov tržni delež v segmentu pametnih telefonov že 31,3-odstoten.

Analitiki te raziskovalne mreže trdijo, da je podjetje rast doseglo tudi zaradi izjemne prodaje pametnega telefona Galaxy S III, ki vključuje osvežen priljubljen operacijski sistem Android. Korejsko podjetje je v tretjem četrtletju letošnjega leta prodalo 56,3 milijona pametnih telefonov, kar je 100,4 odstotka več kot v primerljivem obdobju lani.

Veliko zanimanja je poželo tudi lansiranje 5. različice Applovega iPhona, a se podjetje kljub temu ne more pohvaliti s tako veliko rastjo prodaje. V tretjem kvartalu 2012 je bilo prodanih 26,9 milijona iPhonov.

Apple obvladuje 15-odstotni globalni tržni delež pametnih telefonov.

Ta trg se je v omenjenem obdobju povečal za 2,4 odstotka. Proizvajalci mobilnih telefonov so v tem času prodali 444,5 milijona enot. Od tega je bilo 179,7 milijonov pametnih telefonov (lani so jih v tem času prodali 123,7 milijona.

 

Vir: idc.com