• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Telekom Slovenija z družbenoodgovornim projektom Itak Job

Telekom Slovenija je kot del mobitelovih komunikacijskih aktivnosti zasnoval tudi družbenoodgovorni projekt Itak Job, ki so ga razvili v sodelovanju z zaposlitvenim portalom MojeDelo.com.

Projekt naj bi mlade kar se da najbolje pripravil na iskanje prve zaposlitve. Kako? S kariernimi predavanji in individualnimi posvetovalnicami, na katerih bodo mladi iskalci zaposlitve deležni ekskluzivnih nasvetov vodilnih slovenskih strokovnjakov. Na trg dela naj bi tako mladi stopili »oboroženi« z znanjem, zato je tudi naslov promocijske akcije projekta »Job je boj«.

Karierna predavanja bodo od oktobra 2012 do marca 2013 organizirana v različnih slovenskih krajih. Prvo predavanje je bilo 4. oktobra v Mariboru, drugo pa bo 24. oktobra, ob 13. uri, v sklopu 10. Zaposlitvenega sejma MOJE DELO na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Preostala predavanja se bodo zvrstila novembra v Novem mestu, januarja v Ljubljani, februarja v Kopru in marca v Kranju, prijavljeni iskalci zaposlitev pa bodo na njih pridobili koristne nasvete ter se seznanili s pristopi in pripravami na zaposlitveni razgovor. Na predavanja se na spletni strani job.itak.si lahko prijavijo vsi, ki si želijo dodatnega znanja s področja iskanja dela, prednost pri prijavi pa imajo naročniki paketa Itak Džabest , ki se na predavanja lahko prijavijo prvi. Prijava bo sicer mogoča do zapolnitve prostih mest.

Prijavljeni bodo s pomočjo strokovnjaka izdelali profesionalni življenjepis, vključno s spremnim pismom. Itak svetovalnice bodo v obliki informacijskega kotička sicer na voljo vsem, željnim informacij o zaposlitvi, saj so pri Telekomu Slovenije poskrbeli tudi za izdajo koristnega Itak priročnika Itak Job, v katerem bo na voljo obilo uporabnih informacij za mlade iskalce zaposlitve.

Na projektni spletni strani bodo uporabnikom na voljo tudi najboljši nasveti za iskanje dela v obliki praktičnega priročnika Itak Job, hkrati pa tudi navodila za pisanje prepričljivega življenjepisa (CV), obrazci za pripravo CV-ja in še vrsta uporabnih vsebin, s katerimi se je pametno »oborožiti« pred vstopom na trg dela.