poroka
Aktualno

#ljubezenbrezmeja: poročite se virtualno in imejte »ob sebi« vse svoje najdražje

Se nameravate v bližnji prihodnosti poročiti, pa zaradi zaprtih mej na poroko ne morete povabiti prijateljev iz tujine? Ali zaradi tega, da ne bi ogrožali njenega zdravja, na poroki ne bo vaše babice?

»Zahvaljujoč sodobni tehnologiji so tudi oni lahko navzoči na vašem poročnem dnevu,« pravijo v podjetju za organizacijo dogodkov FABulatorij. »FAB Virtualna poroka je digitalna ekstenzija poroke in je namenjena predvsem svatom, ki jih mladoporočenca na poročni dan želita imeti ob sebi. To pomeni, da poročni obred in vse povezano z njim poteka kot pri klasični poroki – seveda v okviru zakonodaje in drugih uradnih določb, – na obredu pa je fizično prisotnih manj posameznikov, v skladu z aktualnimi omejitvami. Torej nevesta, ženin, matičar in, če ni dogovorjeno drugače, načelnik upravne enote ali njegov pooblaščenec in priči. Profesionalna snemalna ekipa obred v realnem času, preko digitalne platforme in povezave predvaja svatom, ki tako virtualno prisostvujejo obredu od koder koli na svetu. Svatje lahko v realnem času tudi komentirajo, pošiljajo čestitke in so tako resnično pomemben del velikega dogodka,« dogodek opisuje Anja Rebek iz FABulatorija.

anja rebek

Digitalizacija kot podaljšek živega izkustva

V FABulatoriju pravijo, da koncept virtualne poroke odgovarja na trenutne omejitve in potrebe trga ter bo po njihovem mnenju aktualen še dolgo po umiku najbolj strogih ukrepov zaradi epidemije. »Omogoča namreč, da se poroke udeležijo prijatelji ter sorodniki iz tujine ali pa omogoča udeležbo na poroki predstavnikom najbolj šibkih in ogroženih skupin. Gre za hibridni dogodkovni format, kjer je digitalizacija podaljšek živega izkustva. Na mednarodnih trgih in v okviru poslovnih dogodkov se takšni prijemi in »podaljški« dogodkovnih vsebin uporabljajo že kar nekaj časa, tukaj pa digitalni format uvajamo tudi na področje osebnih dogodkov in življenjskih prelomnic ter tako pomagamo mladoporočencem,« so prepričani.

Prva virtualna poroka že kmalu

Anja Rebek pravi, da so odzivi zelo pozitivni: »V prvih treh dneh po predstavitvi smo dobili tri konkretna povpraševanja, od tega bo ena virtualna poroka realizirana takoj, ko bo to mogoče, saj čakamo umik ukrepov. Zanimanje in pozitivne odzive smo dobili tudi s strani medijev in kolegov, ki tako ali drugače delujejo v dogodkovni industriji in širše v marketingu.  Klicali so nas iz podjetij za catering, pogovarjamo se z nekaterimi poročnimi lokacijami, naši naročniki in tudi kolegi iz drugih agencij nam pošiljajo spodbude in dobre misli. Vse to nam sporoča, da smo resnično na pravi poti in nam daje še dodatno motivacijo ter energijo, ki nam ju tudi sicer ne primanjkuje,« zaključi Anja Rebek, ki pravi, da jih že kmalu čaka prikaz prave virtualne poroke, ki ga bodo delili z vsemi potencialnimi mladoporočenci.

Intervju

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

grace
12. 04. 2024

Z Grace Andrews, direktorico marketinga pri podkastu The Diary of CEO, ki bo nastopila na…

The Diary of CEO smo že od začetka obravnavali kot oddajo in ne kot podkast, kar pomeni, da za vsako epizodo ustvarimo filmskemu podoben napovednik.

Naši avtorji