• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Serviceplan ob 50. obletnici: v prihodnosti bosta pomembni sodelovanje in ekipno delo

Nemška agencija Serviceplan letos praznuje 50. rojstni dan. Odločili so se, da bo beseda, ki bo zaznamovala to priložnost »integracija«, saj želijo ob tej priložnosti združiti vseh svojih 4317 zaposlenih v štiriindvajsetih komunikacijskih družbah po vsem svetu.

Ko so agencijo leta 1970 ustanovili, so želeli ponujati integrirane in celostne komunikacijske rešitve in pravijo, da je bil to takrat na nek način vizionarski pristop. 50 let kreativnosti, inovacij, neodvisnosti in intergracije so proslavili tudi z novim logotipom, ki so ga oblikovali v sodelovanju s hamburško oblikovalsko agencijo Studio Oeding.

Novi logotip je poklon prvemu logotipu iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. »Od majhne münchenske agencije je Serviceplan postala vodilna evropska agencijska skupina. V logotipu ob petdesetletnici združujemo naš ponos do preteklih dosežkov in vznemirjenost ob misli, kaj vse nas čaka v prihodnosti,« je ob tej priložnosti povedal Alexander Schill, vodja kreativcev v Skupini Serviceplan. Dodaja, da so v agenciji prepričani, da bo v prihodnjih letih za kreativno in oglaševalsko panogo, še bolj kot doslej, pomembno sodelovanje in delovanje v ekipi.

Ob tej priložnosti se v MM-u sprašujemo, kako bodo svoje »okrogle« obletnice proslavili v nekaterih slovenskih agencijah, na primer v Luna \TBWA, kjer letos praznujejo 30-letnico.