Enigmarium
Aktualno

»Ne gre več za pobeg iz sobe, temveč iz resničnosti«

V Escape Room Enigmarium so v duhu pobude #ostanidoma zasnovali brezplačno spletno igro sobe pobega »OTOK – igra pobega v tvoji sobi«

»V času, ko moramo ostati zaklenjeni v svojih sobah, smo v Enigmariumu sklenili, da bomo ljudi pozabavali z spletno igro, torej na način, ki ga najbolje poznamo. Zasnovali smo inovativen, avtorski koncept spletne igre soba pobega in ga le v tednu dni (in noči) tudi uresničili,« je za MM povedala Nataša Potočnik, kreativna direktorica in ustanoviteljica sobe pobega Enigmarium.

Igra je zasnovana na način, da vsak dan, od ponedeljka do nedelje, po e-pošti prejmete po eno poglavje igre. Vsako naslednje poglavje odklenete s kodo, ki ste jo dešifrirali v prejšnjem poglavju. Poleg zabave udeležence, ki se prebijejo do pravilne rešitve, na koncu igre čaka tudi darilce.

Po besedah Potočnikove igro vsak teden igra več tisoč igralcev v Sloveniji in na Hrvaškem. »Igralci pošiljajo zahvalna sporočila, saj jim igra krajša čas v osamitvi. Najbolj pa smo veseli, da pravijo, da se bodo po končani epidemiji radi vrnili k našim igram. Zanimivo je tudi, da naše e-novičniketako odpre več kot 91% prejemnikov ter da igralci med seboj delijo igro. Vsak novičnik se prepošlje od pet-do osemkrat, kar potrjuje, da je uporaba igrifikacije odličen način za utrjevanje odnosov in aktivacijo,« je povedala Potočnikova. 

Sogovornica poudarja, da se v teh časih še bolj zavedajo, da so ključni hitra prilagoditev (iz fizičnega v spletno okolje), odgovorno in družbeno koristno delovanje ter popolna transparentnost, še posebej kar zadeva informacije o varnem obisku iger. »Takoj ko bo fizična omejitev odpravljena, pa bo pomembno poudarjati, kako skrbimo za varnost, da smo povečali čas med obiskom dveh skupin, da se igralci ne srečujejo in da je dovolj časa za  zračenje in temeljito dezinfekcijo. Zato je v tem času pomembno, da naša komunikacija ne zastane, temveč da čas, ko smo doma, izkoristimo za grajenje pristnih odnosov z igralci naših iger tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem.«

Kot prednost sobe pobega Enigmarium izpostavlja, da nenehno razvijajo sveže in izvirne koncepte. »Ne gre več za pobeg iz sobe, temveč za kratek pobeg od resničnega sveta – in osamitve,« dodaja. Kdor želi sodelovati v igri, se lahko prijavi preko obrazca. Igra se začne vsak ponedeljek ob 15 uri.

Intervju

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

grace
12. 04. 2024

Z Grace Andrews, direktorico marketinga pri podkastu The Diary of CEO, ki bo nastopila na…

The Diary of CEO smo že od začetka obravnavali kot oddajo in ne kot podkast, kar pomeni, da za vsako epizodo ustvarimo filmskemu podoben napovednik.

Naši avtorji