jasna suhadolc actuado
Aktualno

Actuado: Ključno je ustvarjanje vsebin, ki pomagajo in izobražujejo

O trenutni situaciji in trendih na področju družbenih omrežij in digitalnega oglaševanja smo se pogovarjali z Jasno Suhadolc, ustanoviteljico in direktorico digitalne agencije Actuado.

»Vidimo primere, kako podjetja v svoje vsebine odlično vpletejo trenutne razmere in ostajanje doma, ter druga, ki popolnoma brez občutka omenjajo koronavirus v povezavi s prodajnimi akcijami, a se že v komentarjih pod objavami hitro vidi občutke skupnosti,« opaža Suhadolčeva.

Trendi so odvisni od panoge

Po njenih besedah so trenutni trendi uporabe družbenih omrežij odvisni od panoge, v kateri delujejo podjetja, in situacije, v kateri so se znašla. »Nekatera podjetja so že začela s splošnim krčenjem marketinških proračunov in ustavila vse nenujne marketinške aktivnosti, pri čemer pa je definicija nujnosti seveda precej fleksibilna. Tista, ki delujejo v panogah, ki rastejo, pa še več vlagajo tudi v spletna družbena omrežja. Pri tem lahko izpostavimo spletne trgovce, IT-storitve, izobraževalne platforme, vsebine za učenje na zahtevo ipd. Porazdelitev sredstev med posameznimi omrežji – predvsem so to LinkedIn, Twitter, Facebook in Instagram –  je podobna kot prej in odvisna od panoge podjetja in ciljnih javnosti, ki jih nagovarja,« meni Jasna Suhadolc.

V tujini je situacija podobna

Kot pravi, je bilo na skupnem videoklicu HubSpotovih partnerjev z vsega sveta kar nekaj takšnih, ki jim je epidemija močno zmanjšala aktivnosti, sploh tistim, ki so delali s podjetji iz gostinsko-turističnih panog. »A bili so tudi nekateri, ki pravijo, da še nikoli niso delali več, predvsem v B2B-okolju in v že omenjenih panogah. Pri tem so med družbenimi omrežji omenjali predvsem LinkedIn, Facebook in Twitter,« pripoveduje in dodaja, da je pri tem ključno ustvarjanje kakovostnih vsebin, ki pomagajo in izobražujejo, kar pa je osnova vsebinskega in vhodnega (»inbound«) marketinga.

Intervju

zz
20. 04. 2024

PandaChat, slovenska rešitev, ki z UI poenostavlja iskanje po obsežnih podatkovnih…

Pričakujete lahko, da bo PandaChat vedno znova presenečal s kreativnimi in inovativnimi funkcionalnostmi. Spremljamo trg, razmišljamo in si…

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

Naši avtorji