• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Sobna košarkarska liga

Po predčasnem zaključku uradnih košarkarskih tekmovanj v sezoni 2019/2020 je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) v sodelovanju z glavnim pokroviteljem 1. SKL, banko Nova KBM, razvila komunikacijsko akcijo na Instagramu, ki temelji na prvem uradnem tekmovanju v sobni košarki.

Epidemija koronavirusa ni prizanesla športnim tekmovanjem in zvezam, po drugi strani pa Aleš Križnar, poslovni direktor Košarkarske zveze Slovenije opozarja, da se tudi sponzorji soočajo s pomanjkanjem komunikacijskih priložnosti. Rešitev vidi v hitrem odzivu športnih zvez, ki lahko partnerjem nato ponudijo nove možnosti sodelovanja. Tako je kot nalašč za kratkočasenje v dneh karantene nastala sobna košarkarska liga, ki je v celoti delo interne marketinške ekipe.

»Ker je košarka tako pomemben del naše družbe, na srečo ni omejena zgolj na košarkarska igrišča, saj je za poustvarjanje košarkarskega vzdušja dovolj že kakršen koli okrogli objekt, ki služi kot nadomestek za žogo. S sobno košarko se je vsak od nas že kdaj srečal, bodisi v pisarni ali doma. Seveda pa je situacija, v kateri smo se znašli, takšni obliki košarke se posebej pisana na kožo. Zato smo se odločili, da okoli nje zgradimo celotno komunikacijsko akcijo. Malce za šalo, malce za res bi dodal, da je organizacija vseh oblik košarkarske igre tudi naše poslanstvo, pa četudi gre za takšno zabavno obliko kot v primeru naše trenutne akcije,« pojasnjuje Križnar.

Najboljših 64 tekmovalcev, ki so se med več sto prijavljenimi prebilo skozi kvalifikacije, se v glavnem delu tekmovanja meri v sistemu na izpadanje. Na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev, ki bo določil zmagovalca in prejemnika Sonyjeve igralne konzole PS 4, pa sobni košarkarji premagujejo številne, za domačo sobo prilagojene, košarkarske izzive. Finalni turnir bo v soboto, 4. aprila, ob 10. uri z neposrednim spletnim prenosom na kanalih Košarkarske zveze Slovenije na YouTubu in Facebooku. Sam zaključek prve izvedbe sobne košarkarske lige Nova KBM bo obogaten z zabavnimi vložki prav posebnega gosta, ki se bo preizkusil v vlogi komentatorja.