• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: klepetalni robot Vid ocenjuje tveganje za okužbo

Deset mladih slovenskih razvijalcev in zdravnikov je prejšnji teden predstavilo Vida, klepetalnega robota na platformi Facebook Messenger.

Vid preko kratkega vprašalnika omogoča oceno tveganja za okužbo z novim koronavirusom in podaja relevantne informacije ter napotke glede na sogovornikove odgovore na podlagi smernic NIJZ. Glavni cilji projekta so:

- Preprečevanje panike in pomirjanje javnosti ter proaktivno ozaveščanje o osnovnih preventivnih higienskih ukrepih in nujnih ukrepih družbenega distanciranja, ki preprečujejo širjenje epidemije.

- Prizadevanje, da uporabniki, za katere je na podlagi odgovorov jasno razvidno, da niso kvalificirani za testiranje oz. hospitalizacijo, ne prihajajo na vstopne točke ali zdravstvene domove in bolnišnice in s tem razbremenitev zdravstvenih ustanov.

- Jasno informiranje manjšega dela uporabnikov, ki so na podlagi podanih odgovorov v skupini srednjega ali visokega tveganja, kako postopajo naprej – natančni napotki za postopek samoizolacije, primeren stik, napotki, naj neposredno ne obiskujejo zdravstvenih domov ali bolnišnic ter natančne lokacije vstopnih točk s povezavami za pot (Google Maps), če jih tja napoti zdravnik.

Z Vidom lahko klepetate na povezavi www.vid-bot.si ali neposredno na platformi Facebook Messenger.