• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prva plošča, odporna na ogenj

Ameriška thrash metalska skupina Slayer svoj zadnji album in turnejo v sicer 40-ih letih delovanja obeležuje z inovacijo. Gre za prvo vinilno ploščo na svetu, ki ji do živega ne more niti izjemna vročina v višini 1000 stopinj Celzija. Naslov? Preprosto – Hell (Pekel).

Med najbolj znane skladbe legendarne skupine sodijo »Hell Awaits«, »Show No Mercy«, »South of Heaven«, »Raining Blood« in »Angel of Death«. Četudi njihove glasbe ne poznate, lahko že po naslovih skladb sklepate o tematiki besedil. Za nekatere so to kultne skladbe, drugi menijo, da gre za tanko mejo dobrega okusa, tretji pa bi jih najraje prepovedali oziroma so jih tudi že poskušali.

Ob koncu štirih desetletij »razbijanja« pa so Slayer v sodelovanju z založbo Nuclear Blast in oglaševalsko agencijo Kolle Rebbe ustvarili ploščo iz nerjavečega jekla in kovinskega bakra, ki kljubuje ognjenim zubljem. V založbi pravijo, da gre ob tem tudi za prvo ploščo, ki jo lahko predvajate v peklu. Njen premer je namreč 6,66 inča.

»Slayer so v zadnjih desetletjih sooblikovali thrash metal kot le redko kdo drug. Skupaj z Nuclear Blast smo zelo ponosni na njihovo glasbo, zahvaljujoč agenciji Kolle Rebbe pa jo je mogoče slišati vse do pekla,« je povedala Bettina Dorn, direktorica partnerstev in licenciranja pri Warner Music Central Europe.