• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Fakulteta za elektrotehniko UL se predstavi

Ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko bodoče študente vabi k vpisu s serijo zabavnih videov s komikom Tinom Vodopivcem v glavni vlogi.

Kot je za MM povedal dr. Gregor Dolinar, dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, so letos želeli drugačen način promocije študija, ki bi učinkoviteje nagovarjala ciljno javnost oziroma bo bolj opažena in bi s tem lahko širšemu krogu mladih približala inženirski poklic. Nastala je serija treh kratkih videov (v času pisanja tega prispevka so objavili prvega) s stand-up komikom Tinom Vodopivcem v glavni vlogi. Ta na zabaven način predstavlja študij na Fakulteti za elektrotehnike in zaposlitvene možnosti za njene diplomante, poleg tega pa pomete z nekaterimi pogostomi miti o tem študiju.

»Pri snovanju kampanje smo veliko razmišljali, kako se približati ciljni javnosti, torej dijakom. S Tinom Vodopivcem, skupino profesionalcev, našimi zaposlenimi in študenti programa multimedija smo z veliko mero dobre volje ustvarili filmčke, ki so v prvi vrsti zanimivi prav dijakom, kar dokazuje tudi veliko število ogledov, in mordamalo manj predstavnikom starejših generacij. Smo pa zelo veliko truda tudi vložili v to, da kratki filmi ostajajo v okvirih, ki naj bi bili sprejemljivi za visokošolsko ustanovo,« še pojasnjuje Dolinar.

Predstavnica naročnika: Vesna Paradiž (Fakulteta za elektrotehniko UL)

Vodenje projekta v agenciji: Marja Bajželj in Andraž Turel (iPROM) in Irena Pavčič (IPPR)

Idejna zasnova in scenarij: Tin Vodopivec 

Odnosi z javnostmi:Irena Pavčič in Petra Kregar (IPPR) 

Videoprodukcija: Fakulteta za elektrotehniko UL, MMC LMMFE

Scenarij: Tin Vodopivec

Režijain kameraMaša Egart in Klemen Pečnik

Pomožna kamera: Matjaž Bevc, Mark Breznik in Ana Berkopec

Ton:Matjaž Bevc, Tim Jeršič, Žana Juvan in Klemen Pečnik

Montaža: Maša Egart, Tim Jeršič in Klemen Pečnik

Barvno usklajevanje in izgled: Maša Egart, Žana Juvan in Klemen Pečnik

Producenta: Klemen Pečnik in Vesna Paradiž