• Facebook
  • Twitter
  • RSS

The Economist se vrača k oglaševalski klasiki

Britanski poslovni tednik The Economist je v novi oglaševalski akciji uporabil format svojega najbolj znanega oglasa, s čimer ponovno opozarja na pomen kakovostnega novinarstva.

Leta 1988 je David Abbott, ustanovitelj večkrat nagrajene britanske agencije AMV.BBDO, za leta 1843 ustanovljenega The Economista zasnoval oglaševalsko klasiko, ki je zgolj z nekaj besedami ta tednik uveljavila kot poslovno publikacijo s kakovostnimi prispevki in zahtevnimi bralci. Akcija vključuje le en stavek: »Ne berem The Economista.« – pripravnik za menedžerja, star 42 let« (ang. »I never read The Economist« – Management Trainee. Aged 42).

Oglaševalska klasika iz leta 1988

AMV.BBDO je tokrat zasnoval zelo podobno akcijo, ki pa se seveda osredotoča na sodobnost in, po mnenju The Economista, »turbulentne čase«. Tako se nanaša na miselnost sob odmeva (»echo chamber«), ki je na družbena omrežja in v politiko vnesla precejšen kaos. Zadeva tudi vprašanja v povezavi s podatki in varnostjo. Da, tudi Amazonova virtualna pomočnica  je »zvezda« nove akcije.

Akcija je nastala v času, ko vedno več množičnih medijev opozarja na pomen kakovostnega novinarstva. Med najvidnejšimi je na primer The New York Times z akcijo »Resnica je tega vredna«, ki je na lanskih Kanskih levih dobila veliko nagrado za filmsko obrtno odličnost.