Rock radio
Aktualno

Opazili smo: Uporniški duh Rock Radia

Rock Radio se v sodelovanju z Agencijo 101 te dni predstavlja s provokativnim zunanjim oglaševanjem. Kaj se skriva za glagolom »jebesh«?

»Rock je glasba upornikov. Upornikov proti povprečnosti, dolgočasju in še marsičemu. In prav taka je tudi kampanja, s katero izražamo to uporniškost, ki jo ima v sebi tudi Rock Radio,« za MM pojasnjuje Veronika Povž, tekstopiska v Agenciji 101. Ob tem poudarja, da seveda obstaja meja med uporniškostjo in vulgarnostjo, zato na vseh materialih komunicirajo zapis »jebesh«, ki ga vsak, ki je besedo že kdaj slišal, z lahkoto prepozna, tisti, ki je ni, pa je morda še malo premlad za rock.

»Odsotnost črk s strešicami pa nam zelo prav pride tudi na digitalnih kanalih. Sicer se na oglasnih plakatih s slogani, kot so »jebesh španske pop hite«, »jebesh disko ritme« in »jebesh playback muzičarje« osredotočamo predvsem na glasbo, na svetlobnih vitrinah citylight in v etru pa uporniško naravo Rock Radia oglašujemo preko širšega družbenega konteksta in aktualnih tem, na katere se odzivamo,« dodaja sogovornica. Poleg plakatov in svetlobnih vitrin oglaševalska akcija vključuje še stickerje za Facebook in Instagram, s katerimi uporabniki lahko komentirajo vsakdanje teme in se odzivajo na situacije. Unikatne (rockerske) ilustracije so delo Anje Šlibar.

Intervju

Življenje z znaMMkami
15. 04. 2024

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u, zato jo objavljamo tudi na…

Prisegam na humor, igro besed in čustva … »Kupijo« me tudi nizkoproračunski oglasi z dobro idejo.

Madea Mojca Majhen
13. 04. 2024

Konferenco medijskih trendov SEMPL pod okrilljem Media Poola že drugo leto zapored…

»Zame so edini pravi dogodki še vedno tisti, kjer si ljudje stisnejo roko in si pogledajo v oči brez vmesnika, kot je računalniški zaslon,« pravi…

grace
12. 04. 2024

Z Grace Andrews, direktorico marketinga pri podkastu The Diary of CEO, ki bo nastopila na…

The Diary of CEO smo že od začetka obravnavali kot oddajo in ne kot podkast, kar pomeni, da za vsako epizodo ustvarimo filmskemu podoben napovednik.

Naši avtorji