• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Coca-Cola s pomočjo potrošnikov podelila donacijo trem izbranim projektom

Coca-Cola Slovenija je nedavno zaključila svojo letošnjo akcijo #vednopodpiraj dober namen, pod okriljem katere je v sodelovanju z družbami Petrol, Mercator in Tuš podelila donacijo v skupni višini 67 tisoč evrov. Prejemniki donacije in nosilci zmagovalnih projektov so Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za dijaški sklad projekta Botrstvo, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez za štipendije mladih športnikov in društvo Morigenos za raziskovanje delfinov v slovenskem morju.

Z leve proti desni so Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Slovenijo, Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, Bogdan Gabrovec, predsednik OKS – ZŠZ, in Jure Košir. (Foto: Matic Kremžar)

Namen akcije #vednopodpiraj dober namen je ozaveščati slovenske potrošnike o nekaterih ključnih družbenih in okoljskih temah. Kot pravijo v družbi Coca-Cola. verjamejo, da lahko v sodelovanju s skupnostmi naredijo več za čistejše okolje ter opolnomočenje mladih, da ti izkoristijo svoj potencial in prispevajo k družbeni blaginji. Tako so v letošnjem letu za zmagovalne projekte s področij športa, okolja in skupnosti skupno namenili 60 tisoč evrov, v sodelovanju z družbami Petrol, Mercator in Tuš pa se je za tri dobre namene zbralo še dodatnih sedem tisoč evrov. Natanko pred letom dni so namreč potrošnike povabili h glasovanju za zmagovalne projekte in ti so z nekaj več kot 48.000 glasovi izglasovali prejemnike donacije, poleg tega pa so z nakupom pijač podjetja in drugih promocijskih izdelkov pripevali k zbiranju sredstev za tri dobre namene.

Za ambasadorja akcije so pri Coca-Coli izbrali Jureta Koširja, enega od najuspešnejših slovenskih alpskih smučarjev, ki je ob podelitvi donacije omenjenim trem prejemnikom med drugim povedal: »V minulih mesecih smo opravili veliko delo za okolje in mlade v Sloveniji. Ker sem tudi sam zrasel s športom, mi je med tremi zmagovalnimi projekti še posebej blizu podpiranje mladih športnikov, saj s tem utiramo pot v svetlo športno prihodnost Slovenije. Brez podpiranja mladih športnih upov tudi olimpijsko leto, ki je pred nami, ne bi imelo smisla.«