• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Člani Oglaševalskega razsodišča v novem mandatu

Na dopisni seji zbora članov Slovenskega oglaševalskega razsodišča (SOZ) so izvolili člane Oglaševalskega razsodišča v mandatu od 1. decembra 2019 do 30. novembra 2022.

Foto: Pixabay

Med predstavniki oglaševalske javnosti v Oglaševalskem razsodišču so Aleksandra Kregar, direktorica korporativne strategije v družbi Atlantic Grupa/Droga Kolinska, dr. Andrej Pompe, partner v Skupni Formitas in direktor FEBBS, Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v agenciji Luna\TBWA, ter Iztok Sila, ustanovitelj podjetja Sila Consulting.  Neodvisno javnost bodo v novem mandatu zastopali dr. Marko Milosavljević (FDV), Jaka Repanšek (RePublis) in dr. Vesna Žabkar (Ekonomska fakulteta).

Prejšnja zasedba Oglaševalskega razsodišča je svoj triletni mandat zaključila s presojanjem o dveh primerih. V primeru ugovora na razsodbo o oglaševanju stranke Več za Kranj oziroma tiskanega oglasa »Se komu plačuje usluga, se kupuje glas na račun Kranjčank in Kranjčanov?«, je razsodišče ponovno presodilo, da je pritožba utemeljena v delu, ki se nanaša na navajanje osebe, ki v to ni privolila. Pritožniku so tudi pritrdili, da je v objavi prikazan na omalovažujoč način, kot neutemeljen pa so zavrnili očitek pritožnika, da naj bi šlo za prikrito oglaševanje.

V drugem primeru, ki se nanaša na oglaševanje družbe KMAG, postopek presoje še ni zaključen, saj se rok za ugovor na razsodbo še ni iztekel.