• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Črni petek in spletni ponedeljek letos rekordna za Amazon

Amazonovi kupci so letošnjo praznično sezono začeli z rekordnimi nakupi. Med zahvalnim dnevom in spletnim ponedeljkom so po vsem svetu naročili na stotine milijonov predmetov, spletni ponedeljek 2019 pa je postal najdonosnejši posamični nakupovalni dan v zgodovini podjetja.

Foto: Pixabay

Kupci so v Amazonovih prodajalnah po svetu kupili za več milijonov Amazonovih naprav več kot v enakem obdobju lani. Najbolje prodajana izdelka sta bila pametni hišni pomočnik Echo Dot in daljinski upravljalnik Fire TV Stick 4K z glasom Alexe. Med odlično prodajanimi izdelki so bile tudi igrače (med njimi kocke LEGO, izdelki, povezani s franšizo Frozen, in igre Hasbro), oblačila (na primer moška kapa Carhartt in pulover s kapuco Champion) ter kozmetika (električna zobna krtačka Oral-B Genius, Lagunamoonova eterična olja in L'Orealova maskara Paris Voluminous Makeup Lash Paradise).

Amazon je v petih dneh svojim »premium« članom v ZDA dostavil tudi na milijone živil. Med najbolje prodajanimi izdelki, dostavljenimi preko Amazon Fresh in Whole Foods Market, so bila jabolka sorte Honeycrisp, limone in avokado. Veriga trgovin Whole Foods Market je poleg tega že tretje leto zapored podrla svoj rekord pri prodaji puranov v prazničnem času okrog zahvalnega dneva.

Amazon je sporočil tudi dobro novico za zamudnike. Poleg brezplačne dostave več kot 100 milijonov izdelkov, ki je na voljo vsem Amazonovim strankam, lahko »premium« člani v ZDA izbirajo še med več kot 10 milijoni izdelkov za brezplačno »premium« dostavo v istem dnevu in milijoni izdelkov, ki so na voljo za dostavo v istem dnevu v 46 večjih območjih velemest.