• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Barcaffe sledi trendom in predstavlja »specialty« kavo

Po svetu so čedalje bolj priljubljene tako imenovane »specialty« kave, trendom pa sledi tudi slovenski Barcaffè s kavo Single Plantation.

Po podatkih ameriškega združenja National Coffee Association iz leta 2017 kar 59 odstotkov kave, ki jo popijejo Američani, velja za posebno, t. i. »specialty«. Tudi v Sloveniji postaja vse bolj trendovska, med blagovnimi znamkami, ki sledijo svetovnim trendom, pa je tudi Barcaffè. Za kavo Single Platation so nedavno prejeli certifikat brazilskega združenja za kavo »specialty« (BSCA). Barcaffèjeva kava Single Plantation z aromo po medu in praženih oreščkih uspeva na posestvu Monte Alegre v Braziliji, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo ter znanjem gojenja, pridelave in predelave najkakovostnejših vrst arabike.

Barcaffè z novim izdelkom zagotavlja tudi sledljivost kave, saj lahko potrošniki kar preko telefona ali tablice na prodajnem mestu preko QR-kode preverijo njen izvor. Tako se kupcem ne bo treba spraševati, od kod izvira kava, ki jo pijejo, in koliko kilometrov je bilo potrebnih, da se je znašla v njihovi skodelici.