• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: spletni kuharski pomočnik

Pogovorne aplikacije ali klepetalni roboti so zadnjih nekaj let eden od vodilnih trendov digitalnih komunikacij. Pri Okusno.je so se odločili, da naredijo še korak dlje in kot prvi kulinarični portal v Sloveniji ustvarijo klepetalnega robota, ki so ga poimenovali »spletni kuharski pomočnik«.

Snovalci portala se zavedajo, da v današnjem hitrem tempu življenja marsikomu pogosto primanjkuje časa, ne le za kuhanje, temveč tudi za iskanje novih, drugačnih in zanimivih idej ter receptov. Prepričani so, da bo spletni kuharski pomočnik, ki bi bil na voljo vse dni in ure v tednu, prava rešitev za številne uporabnike. »Uporabniki so nad klepetalnim robotom navdušeni. Pri prednostih, ki jih navajajo, prevladuje predvsem njegova uporabnost, ki je bila naše vodilo že pri sami strateški zasnovi,« je za MM povedala Tina Grbac, odgovorna urednica mikro portalov v medijski družbi Pro Plus. Dodaja, da so podatki odlični – stopnja branosti obvestil (t. i. »notifications«) je 85 % in ne upada, uporabniki pa so spletnega kuharskega pomočnika ocenili s povprečno oceno 4,6 od možnih 5.

Klepetalnega robota lahko najdete na Facebooku in v obliki Facebookovih sporočil znotraj Facebook Messengerja. Tedensko bo pripravljal nove recepte in nasvete, ki bodo prilagojeni kuharski izbiri uporabnika, njegovemu kuharskemu znanju in času, ki ga ima za kuhanje.