• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Zemljevid Najdi.si s prenovljeno podobo in boljšo uporabniško izkušnjo

Družba TSmedia je nedavno predstavila prenovljeno različico zemljevida Najdi.si. Kot pravijo, so poleg nove oblikovne podobe želeli zagotoviti tudi čim boljšo uporabniško izkušnjo.

Izhodišče za prenovo je bilo zagotoviti različico, ki bo prilagojena mobilnim napravam (»mobile first«). Prenovljeni interaktivni zemljevid najdi.si je preprost za pregledovanje in uporabo ter nadgrajen z novimi podatki. Uporabniku ponuja informacije o več kot 31 tisoč interesnih točkah (naravnih, kulturnih, turističnih znamenitosti in drugih športnih, prostočasnih in z zdravjem povezanih zanimivostih) kot tudi natančne prikaze lokacij za več kot šest tisoč krajev in dva tisoč vrhov, gora in hribov po Sloveniji. Iskane točke interesa so obogatene s slikami, opisi in koristnimi informacijami, kje prespati, kaj v kraju početi in kje se okrepčati. Vsi podatki se ažurirajo večkrat letno. Zemljevid poleg klasičnega prikaza omogoča tudi satelitski posnetek. Ena od osrednjih funkcij zemljevida je tudi izračun poti med posameznimi točkami na zemljevidu, prikazuje pa tudi ažurne podatke o stanju prometa po Sloveniji in vremensko napoved za več kot 200 slovenskih krajev.

Poleg grafične in funkcionalne prenove je prenovljena tudi oglasna ponudba. »Poleg klasičnega oznamčenega oglaševanja s spletnimi pasicami na karticah podjetij, podstraneh posameznih krajev, mest, hribov in drugih interesnih so oglaševalcem na voljo tudi kontekstni oglasi z možnostjo prikazovanja na vstopni strani, na strani iskanja in na kartici podjetij oz. posameznih interesnih točk. Novost so tudi videooglasi, 3D-prikaz in t. i. rešitve »near by«, vezane na posamezno dejavnost in kategorijo,« v zvezi s prenovo zemljevida še dodajajo pri TSmedii.